fbpx

kalksten, marmor och cementgolv i badrummet

Vi får dagligen frågan om hur det är att ha cement, kalksten eller marmor i badrum och vi svarar alltid samma sak: Att det är så personligt.

På våran hemsida betonar vi att man skall tänka efter före man sätter dessa material inne i duschen. Vi vet att många andra inte nämner detta som ett problem och våra produkter är inte sämre än deras, men vi vill ha nöjda kunder under lång tid och att man som kund är medveten om sitt val. Vi har i princip ingen kund som inte är nöjd med sitt materialval och för oss handlar det om information.

 

Vad ska man tänka på?

Var i badrummet?

Det är endast den lilla ytan INNE i duschen problemen uppstår. Har man badkar så är det inga problem.

Vad händer egentligen med materialet i duschen?

I ytan under duschen slits materialet extra mycket. Det beror på hur ofta man duschar, vattenkvaliteten, vilka preparat och hur mycket man använder. Olika stenar slits olika mycket och på olika sätt. Man kan allmänt säga att ljusare sten (tex marmor) är bättre än mörk sten. Har man riktig otur kan små delar av stenen lossa, men oftast är det att stenen blir skrovlig och ful i ytan. För Cement är oftast problemet avlagringar som ej kan tas bort med starka rengöringsmedel.

Kan man undvika slitaget?

Absolut! Först och främst kan man välja så släta stenar som möjligt just inne i duschen. Man hjälper även golvet genom att spola av duschen det sista man gör efter varje dusch så att inte schampo m.m. ligger kvar på stenen. Man kan även hjälpa materialet på traven genom att behandla den med LITHOFIN STAIN STOP samt vaxa den regelbundet. Hur ofta beror helt på slitaget i duschen. Ytan skall vara blank och vattnet pärla sig, då är vaxningen bra. Sköts golvet regelbundet på detta sätt så har man ett vackert golv länge.

Låter detta som ett alternativ för dig så är det fritt fram med naturmaterial inne i duschen. Annars hjälper vi er gärna att hitta något matchande till just den lilla ytan.