fbpx

Stiltje miljöpolicy

För oss kommer miljön främst och har alltid gjort. Stiltje startades år 2001 och redan från början prioriterade vi hållbarhet och material med en kvalitet som håller länge. Namnet stiltje var redan då en symbol för vårt syfte gällande materialen vi noga väljer ut till sortimentet – Stiltje står för stillastående.

Det är viktigt för oss att Stiltjes material har en lång livslängd och som all genuina material blir vackrare med åren. Dessa material ger minst avtryck på miljön och är mest ekonomiskt både för samhället och klimatet i längden. Den långsiktiga hållbarheten hos sten och välgjord keramik gör att ersättningskostnaderna minskar och livstidskostnaden blir mindre än den som är förknippad med billigare golv- och väggbeläggningar som behöver bytas ut efter ett fåtal år. så vill inte vi ha det, vi vill att våra material skall användas i flera generationer.

Sten är även ett av de bästa materialen miljömässigt för oss som individer att ha i våra hem till skillnad från tex. färg, mattor och prefabricerade material. Något som är särskilt viktig för personer med allergier eller andningsbesvär.

 

Vi väljer att lagerhålla mycket material för att minska miljöpåverkan av transporterna som sker med sjöfrakt, det mest miljövänliga alternativet. Detta gör att vi tar hem större sändningar till lager och du som kund får snabb leverans. Genom att göra på detta sätt blir vinsten för miljön stor mot att t.ex. sända några få kvadratmeter kakel på en lastpall som tar upp stor volym i en lastbil, då inget annat får ställas ovanpå en pall med kakel. Detta gör att vi på vissa kollektioner har ett minimum på antal kvm som måste beställas. Vi hoppas på din förståelse för detta.

Stiltje importerar material både från eu och andra länder nära medelhavet. Alla våra sjötransporter är miljökompenserade och vi ser till att transporterna är så korta som möjligt genom att endast importera från länder som finns i anslutning till medelhavet.

Vi kontrollerar att alla våra leverantörer är lagligt certifierade och har iso-system på plats för att följa deras lands miljö-, hälso- och säkerhetslagar. Vi besöker alla våra leverantörers fabriker eller stenbrott för att bekräfta att de är noga med de anställdas säkerhet och visar respekt för sin omgivande miljö.